Asiatisk mat online

Den asiatiska kulturen växer och tar världen med storm. Tack vare leverantörer världen över finns tillgången till asiatiska matvaror, unika råvaror och de goda smakerna att ta del av både online och i butik. Läs mer om det asiatiska köket och ta del av några av världens bästa maträtter här.

Onlinebutiker som erbjuder asiatisk mat online

Drakfrukt

  • Leveranstid 1-3 dagar
  • Säker och snabb betalning
  • Bra bäst före datum
Drakfrukt.se

Mecindo

  • Gratis frakt från 299 kr
  • 4,4/5 på Trustpilot
  • Låga priser
Mecindo.se

Hungfat

  • 30 års erfarenhet
  • Högklassiga varor
  • Snabba leveranser
Hungfat.se

Asian market

  • Leveranstid 1-4 dagar
  • Säker kortbetalning
  • Full retur- och bytesrätt
Asianmarketab.se

Populär asiatisk mat online

Det är lätt att köpa asiatisk mat online. Oavsett om du är sugen på nudlar, ris, dumplings eller vegansk mat, finns det alltid råvaror, kryddor och färdiga rätter att ta del av. Nedan ger vi exempel på populära asiatiska matvaror online.

  • Kött, fågel, fisk och skaldjur
  • Dimsum och färdiga rätter
  • Veganska produkter
  • Mejeri, ägg och tofu
  • Olja
  • Torrvaror
  • Frukt och grönt
  • Nudlar

Asiatisk mat – recept och inspiration

Dumplings

En av Kinas mest populära rätter är dumplings, också kallade ”degknyten”. Dumplings är en tunn degbit som fyllts med antingen kött eller någon vegetarisk fyllning. Denna maträtt kan tillagas på olika sätt, så som stekning, fritering, kokning eller ångkokning. På sushiyama.se kan du läsa mer om dumplings, dess tillagningssätt och historian bakom rätten.

Tillaga egna dumplings

Vill du pröva på att tillaga dumplings hemma? Det är inte svårt alls och du kan själv välja vad du vill ha som fyllnad i degknytet. Nedan hittar du ett populärt recept på dumplings.

Populärt recept på hemmagjorda dumplings

Deg till dumplings:


  • 7 dl vetemjöl
  • 3 dl varmt vatten
  • 1–2 matskedar rapsolja

Fyllning dumplings:


  • 3 blad kinakål
  • 500 g nötfärs
  • 1 dl hackad salladslök
  • 2 msk hackad ingefära
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 msk olja
  • Några droppar sesamolja
  • 1 msk potatismjöl

Så gör du:


  1. Koka kinakålen i 2–3 minuter
  2. Blanda kinakålen med färs, ingefära, salt, salladslök, strösocker, soja, sesamolja och potatismjöl. Låt stå i kylskåpet i 30 minuter.
  3. Blanda varmt vatten och vetemjöl. Kavla degen och stansa ut runda plattor. Lägg på fyllningen och nyp ihop kanten.
  4. Stek eller fritera knytet i olja i 1 minut. Häll på vatten så det skapas en bottenkyla. Koka dina dumplings under lock till vattnet försvunnit.

Asiatiska nudlar – snabbnudlar i olika smaker och utföranden

Asiatiska nudlar är fantastiskt. Förutom att det är väldigt gott, kan du också använda det till mycket. Nudlar är en typ av pasta gjord på ojäst deg som ofta är formade till långa band. Det finns också risnudlar som görs på mjöl från ris samt glasnudlar som görs på stärkelse från mungbönor. Vilken typ av nudel du ska använda beror på vilken rätt du ska göra.

Många asiatiska nudelrätter är riktigt goda med snabbnudlar, och går att variera i oändlighet. En fördel är att det ofta medföljer smaksättning, och ibland olja, som ger extra smak till snabbnudlar.

Vanliga rätter som innehåller nudlar

  • Wokrätter
  • Soppor
  • Grytor